Przemysłowa, wytrzymała kostkarka do lodu

W jaki sposób wybrać właściwą kostkarkę do lodu?

Nikt z nas nie lubi upałów, ponieważ są uciążliwe, to dodatkowo zwiększają pragnienie. Aby je ugasić potrzeba sporej ilości płynów. W tego typu przypadku najlepiej sięgnąć po chłodne drinki z dodatkiem lodu. Lecz, by móc to zrobić po pierwsze trzeba wyprodukować bryłki, jakie będą podstawą chłodnych napojów. Pomocna jest w stanie okazać się kupno kostkarki do lodu czy wizyta w lokalu gastronomicznym, jaki taką posiada.


Czym charakteryzują się domowe kostkarki do lodu?

Po pierwsze tym, że są tańsze od tych gastronomicznych, ponieważ mają mniejszą kubaturę. Po drugie o ich wyborze rozstrzyga przestrzeń kuchni. O ile jest ona przestronna a także znacznej powierzchni, to wolno w niej umieścić kostkarkę wolnostojącą, a jeśli jest mała i dodatkowo ciasna prawidłowiej podjąć decyzję na chłodziarkę, która posiada wbudowaną kostkarkę, dlatego że to duża oszczędność miejsca a także czasu. Ustawienie kostkarki wolnostojącej nastręcza sporo czasu oraz energii. Po drugie, o zasadności jej zakupu przesądza po pierwsze, ilość zużywanego lodu. O ile jest ona niska to znacznie wygodniej zdecydować się na kostkarkę z zabudową.

W jakich punktach egzaminuje się kostkarka do lodu przemysłowa?

Ze względu na to, że jest ona sporo pojemniejsza od domowej, to rewelacyjnie egzaminuje się w barach, pubach, lub restauracjach. Metraż we wspomnianych lokalach bywa przeróżny, więc różne są zapotrzebowania. Jedni właściciele gastronomii potrzebują podstawowych wersji, z kolei drudzy preferują ich przenośne modele, jakie znakomicie komponują się z wystrojem hotelowego mini baru. Kostkarki przemysłowe posiadają zwiększony układ chłodzenia wodą czy też powietrzem, w zależności od zaistniałych potrzeb. Swobodniej się je sprząta oraz są niezwykle higieniczne. To nadzwyczaj znacząca cecha w branży gastronomicznej.


Czym kierować się przy wyborze kostkarki do lodu?

Trzeba wziąć pod uwagę parę głównych parametrów. Są nimi na pewno zdolność produkcyjna, czas niezbędny na przyrządzenie pierwszej porcji lodu i dodatkowo wytrzymałość kostkarki. W przypadku początkowego wskaźnika nie ma narzuconych norm. Ogół zależy od poszczególnych potrzeb eksploatatora. Są kostkarki, które zdołają wyprodukować aż kilka kilogramów kostek w przeciągu doby, a inne nie posiadają takich możliwości. Jeżeli chodzi o czas, to im krótszy, tym lepiej. To podstawowa dewiza każdego wyposażenia. Moc z kolei wpływa na wydajność a także metodę pracy. Porządna kostkarka jest cicha oraz nie zużywa zbyt sporo prądu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *